Högtrycksteknik

Att ha bra koll på högtrycksutrustningen är mycket viktigt i flera aspekter t.ex. att den är hel och funktionsduglig när man väl skall använda den men även ur ett säkerhetsperspektiv då höga tryck kan medföra allvarliga skador om utrustningen är undermålig och/eller dåligt underhållen.
Därför är det viktigt att en certifierad tekniker går igenom både maskinen och dess kringutrustning men även utbildar i hur man skall sköta och använda ett högtrycksaggregat och dess tillhörande skyddsutrustningar.

Vi är en komplett leverantör för installation, försäljning, projektering, service och reparation av de flesta idag förekommande högtrycksaggregaten.
Ett starkt samarbete med de stora leverantörerna ser vi som en självklarhet för att kunna leverera det bästa lösningarna till det mest kostnadseffektiva sättet.

Vi är auktoriserad återförsäljare & serviceverkstad för INTERPUMP , KRÄNZLE, RENO samt DYNAJET högtrycksaggregat med arbetstryck allt ifrån 70 bar till 3 000 bar.
Som återförsäljare & serviceverkstad av dessa högtrycksaggregat, stationära som mobila, så lagerför vi de flesta reservdelarna för att kunna ge kunden en snabb hantering och en proffisionell reparation av maskinen.

 

Vi reparerar och servar givetvis även andra förekommande fabrikat såsom NILFISK-ALTO, KÄRCHER. SPECK, CAT-PUMP, DIBO mfl.


Mobila & Stationära aggregat

Dynajet är en serie högtryckmaskiner upp till 3000 bar med hög kvalitativ finish och robust servicevänlig design. Finns som inbyggnadsmoduler som 350MDH redo att installeras i t.ex. skåpbilar eller containermontage.

Finns som släpvagn som tex 800TH med eller utan vattentank. 
Släpen tillverkas upp till 2 800 bar.

Finns både som kallvatten och hetvattenmaskiner och kan förses med en stor mängd tillbehör.
Högtrycksverkstan AB är återförsäljare av enklare mer traditionella maskiner såsom t.ex. Avant XL, en prisvärd enklare hetvattentvätt för den lilla verkstaden eller industrin.
Vi tillhandahåller även rena kallvattentvättar i både enfas och trefas varianter. 
Alla maskiner säljs kompletta med spolutrustning.

Dynajet har även en trolley-serie som är väldigt väl lämpad för den tunga industrin där höga tryck och långa drifttider är nyckelord.
Trolley-serien börjar vid 350 bar och upp till 1 000 bar.

Trolley-serien är speciellt framtagen för den tyngre högtrycksanvändaren där elektrisk drift är av vikt.
Trolley serien är ett miljövänligt alternativ till de traditionella dieseldrivna aggregaten.
Till Trolley serien finns det en sk Hotbox dvs ett separat hetvattenaggregat.
För den mer krävande kunden så kan vi erbjuda den klassiska och så välkända KRÄNZLE-serien.
Kränzle finns både som enfas och trefas maskiner. Givetvis finns dom i både kallvatten eller i Hetvattenutförande. För att ytterligare bredda programmet finns dom som stationära eller mobila aggregat.

Kränzle är riktigt väl lämpade för krävande och tuffa utmaningar. Långa serviceintervaller och enkel service diagram gör maskinerna till mångas självklara val. 

74170-K3

En favorit och gammal trotjänare och vansinnigt populär maskin med ledorden Varför ändra något som fungerar.
Med sin remdrivna lågvarviga pump är den otroligt tyst samtidigt som den är väldigt kraftig.
Kan byggas med allehanda olika varianter med eller utan automatik, dubbeltimer, kempåläggare osv.
Vår mest mångsidiga kallvattentvätt som finns i flera olika varianter.

Avant XL

En stor maskin i robust utförande med riktigt stålchassie och rostfria kåpor.
Kan fås från 18 till 21 liter/min och upp till 200 bar.
Kan fås med lyftkrokar och understativ för lyft med truck.
Speciellt framtagen för riktigt tuffa miljöer såsom till exempel byggen och liknande där mobilitet, stark konstruktion och driftsäkerhet är viktigt.

Levereras kompl med slang och spolutrustning.

Kränzle

Kränzle Therm är en serie robusta hetvattenmaskiner med extremt hög kvalitet i det lite högre prissegmentet.
Med sin klassiska pump och välbeprövade teknik är det en maskin som står sig väl hos kunden. Väl avvägda hjul gör den enkel att manöverera.
​​​​​​​Finns i många varianter med eller utan slangvinda.